Terug

Referenties

Systemisch Coachen
“Najaar 2015 startte ik bij

Systemisch Coachen

“Najaar 2015 startte ik bij Paul de opleiding Systemisch coachen. In grote lijnen wist ik wel wat het was en toch had ik het nog nooit ‘gezien’. Na 2 dagen kaderzetting en basisoefeningen ter opwarming kwam het echte werk in het volgende blok van 2 dagen: oefeningen waar we elkaar coachten op bepaalde thema’s (gelinkt met onze eigen voorgeschiedenis) en die zeer praktisch toepasbaar waren voor mij als coach met mijn coachees. Sommige van deze oefeningen gaan zeer diep en leggen bijvoorbeeld bepaalde patronen bloot. Het volgende blok van 2 dagen ging meer over opstellingen in een organisatie of bedrijf en het afrondende blok kon alles aan bod komen waar we nog vragen over hadden of werd er terug ingepikt op eerdere oefeningen.

Paul is voor mij een schoolvoorbeeld van een niet-oordelende trainer, een coach die begeleidt vanuit échte evenwaardigheid. Vanuit rust en intuïtie begeleidt hij schijnbaar moeiteloos het coachingsproces, telkens checkend met de coachee of het nog in orde is. Voor mij was de opleiding systemisch coachen een van de beste opleidingen die ik volgde de afgelopen jaren. Als er een vervolg komt hoop ik van ganser harte dat ik er weer bij kan zijn!!!”

Alies Quaegebeur, Coachingsquare, België

the coaching square

****

“Werken met Paul is werken op 3 niveaus :

  • op bewustzijnsniveau: value for money
  • op niveau van het onbewuste: verheldering, meer ruimte, zuurstof
  • op zielsniveau: buigen voor het leven en voor wat het systemisch werk je oplevert

en je geeft zelf aan hoe diep je wil duiken….  Heerlijk toch!”

Inge Huygen, Senior Coach Liv’it nv, België, PCC 

liv it

****

“Systemisch coachen met Paul en Martin is een beleving extraordinaire. Het is veilig, uitdagend, spannend en diepgaand. Je blik op coachen, mensen en de rest van de wereld zal waarschijnlijk voor altijd veranderd zijn. Bovendien is alles gebaseerd op praktische oefeningen met jezelf als deelnemer en de rest van je groep als partners. Een sterke aanrader”
Thomas Lewinsky (consultant)

****

Ik heb geleerd in het moment te voelen, ervaren wat er speelt en dat voor waar te nemen ……
Ik heb de verbinding in en met mijzelf hersteld…..
Ik heb weer contact gemaakt met mijn zelfzekerheid en durf weer meer…
Jos Essers (manager)

****
“De training systemisch coachen heeft mij een nieuwe bril op de werkelijkheid gegeven om vanuit systemisch waarnemen te durven (en kunnen) handelen. Daarnaast is er ook een keur aan trainingsvormen, interventies en werkvormen aangereikt om in de organisatie mee aan de slag te gaan. Op creatieve en speelse wijze leiden Martin en Paul je door de systeemwereld. Uiterst deskundig, zowel theoretisch als doorleefd in de praktijk. Een zeer waardevolle training waar ik mijn leven lang profijt van zal hebben.”
Ward Loggen (manager P&O)

****

“Nu ik geproefd heb van systemisch coachen is het duidelijk voor mij: het systeem speelt altijd een rol – of het nu gaat om een organisatiesysteem of een familiesysteem. Het heeft een onmiskenbare invloed op alles wat we doen, denken en voelen. De opleiding ‘Systemisch Coachen’ is een prachtige manier om kennis te maken met de belangrijkste bouwstenen van deze unieke en authentieke manier van coachen. Boeiend, perceptieverruimend en gericht op je dagelijkse praktijk als coach. Een absolute aanrader, en ik kijk al uit naar de vervolgopleiding.”

Natacha Ciezkowski, ACC Certified Coach.

****

“In de opleiding ‘systemisch coachen’ ervaar je wat het is en krijg je praktische tools aangereikt die je onmiddellijk kan toepassen. Je komt veel sneller tot de essentie met je coachee en de bewustwording zit ook op een diepere laag. Paul geeft deze opleiding met passie en kan complexe concepten op een heel eenvoudige manier neerzetten. Een echte aanrader voor elke coach!”

Marijke van Moldergem

Coachingsquare, België

the coaching square

****

 

Leadership Presence en top team ontwikkeling

Paul Zonneveld is een doorgewinterde coach / trainer, die het management van de Hartstichting een aantal keren goed onder handen heeft genomen. Paul besteedt veel tijd aan de voorbereiding om de specifieke drijfveren en wensen van directie en management te doorgronden. Hij wil echt begrijpen wat de klant uit een training wil halen. Tijdens de training weet Paul zijn kennis en ervaring te combineren met een scherp observatievermogen waarmee hij deelnemers op een constructieve wijze een spiegel voorhoudt. De ‘lessons learned’ tijdens de training zijn leerzaam, praktisch toepasbaar en bovendien vaak leuk om mee terug te nemen naar de organisatie. Paul neemt zijn rol serieus, stelt zich dienstbaar maar vastberaden op en is bovendien een plezierig mens om mee samen te werken.”

Floris Italianer, Directeur

De afgelopen jaren heb ik meerdere keren met Paul samengewerkt met als doel mijn managementteams verder te professionaliseren. Mede door zijn rust, ervaring en inlevingsvermogen is de samenwerking en het resultaat altijd zeer goed. Paul draait geen standaard programma af, maar stelt op basis van behoefte een maatwerk-traject samen. Dit draagt ook zeker bij aan de acceptatie van dit soort trajecten binnen managementteams. Daarnaast maak ik, zowel voor mijzelf als voor mijn teamleden gebruik van de persoonlijke coaching door Paul. Ook deze begeleiding kenmerkt zich door maatwerk en aandacht voor de mens. En, last but not least, is Paul gewoon een prettig mens om mee samen te werken.

Robbert Schneider, Bedrijfshoofd ITC Finance & Risk

Paul heeft ons geholpen met het MT en met de managementlaag daaronder tot een nieuwe cultuur te komen. Hij heeft ons begeleid in een aantal managementdagen. De kracht van Paul zit er in dat hij exact aanvoelt waar de pijnpunten en verbeterpunten liggen, wat wij er aan kunnen
doen en dit op een plezierige manier aan de orde kan stellen. Tijdens de trainingsdagen weet hij op een subtiele manier dit proces te sturen en bij te sturen zonder dat je het gevoel hebt dat hij een programma afdraait. Hij werkt met wat er is en past eventueel tussentijds het programma aan en na afloop heb je als team het gevoel het volledig zelf gedaan te hebben. Hierdoor heeft hij ons geholpen concrete stappen te zetten en een nieuwe spirit in onze managementlaag te creëren, die we lange tijd weten vast te houden. Paul heeft duidelijk veel verstand van organisatie problematiek en de dynamieken die er spelen. Zijn kracht is dat hij op een luchtige manier dieperliggende zaken aan weet te pakken, waardoor processen en relaties weer gaan stromen en teams tot betere prestaties komen.

Laurence van Gelderen, manager HRM

Cultuur- en teamontwikkeling

Paul Zonneveld is een betrokken professional en een recht door zee organisatie coach. Hij identificeert snel de zogenoemde ‘elephant in the room’. Hij leeft zich in in de organisatie, denkt mee en komt met praktische, toepasbare oplossingen. Paul staat met beide benen op de grond en is integer en oprecht.

Gwendolyn van Tunen

Director of Compliance & Conduct

Ontwikkeling voor professionals

Deze week het derde blok gehad van onze opleiding Systemisch Coachen met Paul Zonneveld bij Training & Training & Coaching Square bvba/sprl. Heerlijk hoe je conflicten en misverstanden binnen bedrijven kunt analyseren en vooral zeer snel en efficiënt ook helder kunt krijgen! Deze
opleiding voor gevorderde coaches is een echte aanrader, en de gegeven inzichten van deze week pas ik nu reeds onmiddellijk toe!

Eva Buyck – Business Career Coach

Coaching

Paul ken ik als een doorgewinterde coach met veel ervaring met verschillende mensen en technieken. Ik kwam binnen met een werkgerelateerde hulpvraag en Paul wist dit meteen door te trekken naar het persoonlijke zodat het hele plaatje in beeld kwam. Direct met de intake kon ik al aan de slag! De technieken waren voor mij een goede mix tussen soft en concreet en de coaching heeft voor mij echt een wereld van verschil gemaakt in hoe ik nu tegen dingen aankijk. Ik waardeer Paul om zijn ervaring, zijn authenticiteit en zijn persoonlijke betrokkenheid!

Lianne Keizer, PA

Informatie opvragen