20 jan 2016

Mijn werk

Mijn werk En u? Wanneer start u

20 jan 2016

Mijn werk


Executive coaching

You have to know yourself to go beyond yourself.

Aan de top staan kent vele persoonlijke uitdagingen. Splendid isolation en het missen van eerlijke feedback zijn slechts twee voorbeelden. U heeft weinig tijd om iets voor uzelf te doen want iedereen wil uw aandacht. Juist daarom is reflectie één van de belangrijkste leiderschapsinstrumenten. Voor leiders die werkelijk het verschil willen maken, hun leiderschapsresultaten willen verbeteren en meer vervulling willen ervaren in hun leven is Executive Coaching essentieel. U moet daarvoor tijd vrijmaken, want u heeft die eerlijke spiegel en reflectie broodnodig.
lees verder

Leadership Presence

The quality of the intervention depends on the inner quality of the intervenor.
Bill O’Brien

CEO’s moeten het hebben. Managers moeten het ontwikkelen. High Potentials streven er naar. Echte change agents en leiders hebben het. Nelson Mandela, Margaret Thatcher, Eva Perón en Steve Jobs hadden het. Aung San Suu Kyi, Richard Branson en The Elders… zij hebben het. We hebben het over de the x-factor in business en politiek die het verschil creëert tussen een gemiddelde en een grote leider. Schijnbaar moeilijk te benoemen, je weet wanneer je het ziet of ervaart. We stoppen, we kijken om, we stoppen onze smartphone weg en we luisteren naar wat deze persoon heeft te zeggen – met interesse, met bewondering, vol ontzag. Wat is het dat deze mensen uitstralen waardoor wij anders reageren en we hen beschrijven als inspirerend, krachtig, vol vertrouwen, fascinerend en innemend?
lees verder

Cultuur- en teamdevelopment

Common purpose, shared experiences makes a team come together.

Cultuur- en teamdevelopment lijkt lastiger dan het is. De verandering zelf is niet zo lastig, de transitie die dit van mensen vergt is een ander, een tweede proces. Het gaat om de aanpak, de toewijding aan het individu, de verbinding met het systeem en de discipline waarmee het wordt doorgezet.
Heeft u genoeg motivatie, betrokkenheid en doorzettingsvermogen om dat ècht door te zetten? Hoe u zo’n succesvol proces kan organiseren en begeleiden, liefst door de mensen uit uw eigen organisatie, dat is de ervaring die hier aangeboden wordt.
lees verder

Verdieping voor professionals

Sharing is Growing”

Ervaringen delen en anderen de gelegenheid geven om wat geleerd is te benutten is belangrijk. Ik geloof in “delen is groeien” en dat wanneer u geeft u altijd terug mag ontvangen. Dat is de drijfveer om alle kennis, ervaringen en kunde uit te delen aan anderen die daar baat bij kunnen hebben. De dagen en trainingen die ik, samen met andere, bevlogen en zeer ervaren collega’s, organiseer zijn in eerste instantie gericht op professionele verdieping. Een belangrijk onderdeel van die verdieping is een open houding tot persoonlijke verdieping. U kunt namelijk niet delen wat u niet in u heeft.

lees verder


En u? Wanneer start u de lange reis naar binnen?

Rumi

Executive coaching

Als executive en senior manager bent u niet voor niets op die plek terecht gekomen. Met uw rationele en cognitieve vermogens zit het wel goed. De echte groei zit dan ook in het aanboren van het overige deel van uw potentieel. Dat haalt u niet uit een boekje of seminar, dat zit van binnen. Het is uw hart, uw kern. Meer lef, meer creativiteit, meer helderheid of meer inlevingsvermogen om anderen opnieuw te inspireren inclusief uzelf. Dat is precies het deel van u waar uw mensen naar vragen, waar de millenials vanuit leven en waar uw groei zit. Effectieve executive coaching is daarom een inside-out proces dat plaatsvindt op meerdere levels, het bewuste, het onbewuste en de systemische laag.

Ik kan u veel vertellen over wat een goede coach doet, maar kijk eens in de referenties en dan weet u of wij met elkaar aan de slag kunnen.

Succes en vervulling

Het gaat om het vergroten van uw radius van perceptie zowel verticaal als horizontaal, om met een nieuw perspectief uw uitdagingen effectief aan te pakken. Kortom meer succes èn meer vervulling, waarmee u uw omgeving opnieuw inspireert.

Pay off

Meer zelfbewustzijn zorgt voor meer zelfcorrectie, keuzevrijheid en lef. Het verdiept het niveau van vertrouwen en het vermogen te verbinden. Daardoor ervaart u onder druk meer ontspanning waardoor ook uw mensen kunnen ontspannen en in beweging kunnen blijven. Het stelt u in staat eerlijke open gesprekken te voeren, wederkerige relaties op te bouwen, betere inspirerende beslissingen te nemen en daardoor doelen makkelijker te behalen.

Reflectie is de sleutel tot executive succes
..en met wie kunt u daar eerlijk en open over spreken?

Zelfmeesterschap, inside-out

Transformatie vereist een focus op zichtbare en onzichtbare structuren. Via een inside-out proces kijkt u naar al die structuren en creëert u meer zelfbewustzijn. Kijken naar uw sterkten, waarden, verlangens, schaduwzijden, angsten en motivaties opent de deur om additioneel aanwezig potentieel vrij te maken. Het betekent dat u zichzelf diep gaat leren kennen. Zodat u vanuit uw volledige potentieel de kracht en lef ontwikkelt om te realiseren wat voorheen onmogelijk leek, zowel zakelijk als privé.

Leave a comment
More Posts
Comments