Back

Leiderschap intensive (1 daagse introductie)

CEO’s moeten het hebben. Managers moeten het ontwikkelen. High Potentials streven er naar. Echte change agents en leiders hebben het. Nelson Mandela, Margaret Tatcher, Eva Peron en Steve Jobs hadden het.

LEIDERSCHAP PRESENCE

CEO’s moeten het hebben. Managers moeten het ontwikkelen. High Potentials streven er naar. Echte change agents en leiders hebben het. Nelson Mandela, Margaret Tatcher, Eva Peron en Steve Jobs hadden het. Aung Sun Suu Kyi, Richard Branson en The Elders… zij hebben het. We hebben het over de the x-factor in business en politiek die het verschil creëert tussen een gemiddelde en een grote leider. Schijnbaar moeilijk te benoemen, je weet wanneer je het ziet of ervaart. We stoppen, we kijken om, we stoppen onze smartphone weg en we luisteren naar wat deze persoon heeft te zeggen – met interesse, met bewondering, vol ontzag. Wat is het dat deze mensen uitstralen waardoor wij anders reageren en we hen beschrijven als inspirerend, krachtig, vol vertrouwen, fascinerend en innemend?

Na uitgebreid onderzoek, observaties en ondersteund door de ervaring in het werken met grote leiders ben ik tot de conclusie gekomen dat de sleutel tot Leiderschap Presence de afstemming van bepaalde interne en externe kwaliteiten en competenties is. In tegenstelling tot wat vele professionals denken heeft Leiderschap Presence weinig te maken met wat u doet en veel meer met wie u bent. Het gaat niet over extreem zelfvertrouwen, autoritair gedrag en het tonen van macht waardoor mensen u vertrouwen en ‘aanbidden’. Het is uw kwaliteit om u echt met hen te verbinden en te inspireren.
Leiderschap Presence komt van een plek waar u het meest essentieel en verbindend bent. Waar wat u van binnen ervaart coherent is met uw acties aan de buitenkant. Wanneer u deze authentieke expressie van uw Zelf in dienst stelt van een zingeving voorbij aan uw persoonlijk belang, dan heeft u het recept gevonden dat van managers grote leiders maakt met echte Leiderschap Presence. Paul begeleidt executives, senior managers en high potentials om hun Leiderschap Presence verder te ontwikkelen en hun x-factor bij te slijpen.

IEDEREEN EEN LEIDER, MET OF ZONDER TITEL…

Een bedrijf dat in de huidige turbulente markt het onderscheid wil maken, moet het leiderschap van al zijn mensen ontwikkelen. Individueel leiderschap, onafhankelijk van positie, functie of titel. Individueel leiderschap, zodat mensen het beste laten zien wat ze in zich hebben. Verantwoordelijkheid nemen om het beste uit zichzelf te halen en anderen te stimuleren dat ook te doen. Duidelijkheid scheppen over hun eigen verwachtingen. Iedere dag weer met plezier werken omdat zij hun capaciteiten benutten.In deze workshop leren uw mensen hoe ze hun eigen leiderschap kunnen nemen en wat ze daarvoor kunnen doen. Ze leren welke concrete stappen ze kunnen nemen, zodat ze gaan stralen naar hun de klanten, hun collega’s, hun leveranciers en samen met hun managers.

De ontwikkelingsstap voor organisaties, bedrijven en teams die een stap vooruit willen maken en beseffen dat ze iedereen daarbij nodig hebben en willen inzetten.

Methode en aanpak

Een interactieve workshop van 1 dag als oppepper en start van een nieuw elan in uw organisatie. Sprekende en herkenbare voorbeelden nemen u mee naar uw eigen leiderschap. Hoe creëert iemand succes en wat kan ik van hun leiderschap leren en op mijn manier integreren?

Information request