Back

Management en Organisatie opstellingen

Een verandering doorvoeren is een ding, maar

Een verandering doorvoeren is een ding, maar dan dealen met de transitie die daardoor wordt opgeroepen is iets anders. Verder kijken dan wat direct zichtbaar is en patronen ontdekken die de voortgang tegenhouden, daarvoor zijn opstellingen een zeer praktische aanpak. Paul is al 10 jaar de program director en trainer voor het programma Management en Organisatie opstellingen. Meer dan honderd managers en teamleden hebben al profijt gehad van de aanpak om verder te kijken dan wat direct zichtbaar is.

De systematische analyse

Op een andere, zeer effectieve en efficiënte manier kijken naar uw organisatie, zodat u extra kennis opdoet die u helpt bij uw dagelijkse beslissingen. Vaak zijn er problemen in organisaties die, zelfs na allerlei verschillende ingrepen, steeds weer de kop op steken. Problemen die te maken hebben met samenwerking, teamstructuur, acceptatie van leiderschap, opvolgingen van managers die steeds mislukken of het maar niet aan de gang krijgen van een team na een reorganisatie. Wanneer dit gebeurt, levert een systemische analyse u de extra en aanvullende informatie op die u nodig heeft. Tevens kunnen er dan meer effectieve stappen worden genomen en kunt u samen met uw team uit de vicieuze cirkel stappen.

De ontwikkelingsstap voor

Teams, afdelingen en organisaties die zijn vastgelopen op de gebruikelijke manier van kijken naar en oplossen van hun problemen
Leiders die een snellere analyse willen kunnen maken van hun afdeling, organisatie of team
Leidinggevenden die tijdelijke waarneming van posities effectiever willen maken

Methode en aanpak

Door gebruik te maken van de door Paul ontwikkelde systemische interview techniek met de leider en enkele medewerkers van de organisatie of het team, wordt snel een beeld verkregen van de dieper liggende oorzaken van de problematiek. Van daaruit worden oplossingen en suggesties voor te nemen stappen aangeboden.

Information request