Terug

LEADERSHIP PRESENCE

Na uitgebreid onderzoek, observaties en ondersteund door

Na uitgebreid onderzoek, observaties en ondersteund door de ervaring in het werken met grote leiders ben ik tot de conclusie gekomen dat de sleutel tot Leadership Presence de afstemming van bepaalde interne en externe kwaliteiten en competenties is.

In tegenstelling tot wat vele professionals denken heeft Leadership Presence weinig te maken met wat u doet en veel meer met wie u bent. Het gaat niet over extreem zelfvertrouwen, autoritair gedrag en het tonen van macht waardoor mensen u vertrouwen en ‘aanbidden’. Het is uw kwaliteit om u echt met hen te verbinden en te inspireren. Leadership Presence komt van een plek waar u het meest essentieel en verbindend bent. Waar, wat u van binnen ervaart, coherent is met uw acties aan de buitenkant. Wanneer u deze authentieke expressie van uw Zelf in dienst stelt van een zingeving voorbij aan uw persoonlijk belang, dan heeft u het recept gevonden dat van managers grote leiders maakt met echte Leadership Presence.

Paul begeleidt executives, senior managers en high potentials om hun Leadership Presence verder te ontwikkelen en hun x-factor bij te slijpen. (zie referenties)

1. LEADERSHIP PRESENCE INTENSIVE

PRESENCE®, LEIDERSCHAP VAN BINNENUIT

U wordt in een intens one-on-one proces begeleid om uw Leadership Presence verder te ontwikkelen en uw x-factor bij te slijpen.

2. LEADERSHIP INTRODUCTION (1-DAAGSE INTRODUCTIE)

IEDEREEN EEN LEIDER, MET OF ZONDER TITEL..

Paul begeleidt u en uw team (of peers) om meer naar uw eigen leiderschap en x-factor te kijken.

3. LEIDERSCHAP OFF-SITE

Maatwerk voor uw off-site of team ontwikkeling. Vaak wordt er gekozen voor een ‘Field and Forum’ aanpak. Twee meerdaagse Forums met daartussen een Field periode met opdrachten en toepassingen in het werkveld. (zie hiervoor ook referenties van R. Schneider en F. Italianer)

4. MANAGEMENT EN ORGANISATIE OPSTELLINGEN

Een verandering doorvoeren is één ding, maar daarna dealen met de transitie die daardoor wordt opgeroepen is iets anders. Verder kijken dan wat direct zichtbaar is en patronen ontdekken die de voortgang tegenhouden, daarvoor zijn management en organisatie opstellingen een zeer praktische aanpak. Paul is al 10 jaar de program director en trainer van het programma Management en Organisatie Opstellingen. Meer dan honderd managers en teambegeleiders hebben al profijt gehad van de aanpak om verder te kijken dan wat direct zichtbaar is. Deze aanpak is altijd
maatwerk.

5. DE SYSTEMISCHE ANALYSE

Op een andere, zeer effectieve en efficiënte manier kijken naar uw organisatie, zodat u extra kennis opdoet die u helpt bij uw dagelijkse beslissingen. Vaak zijn er problemen in organisaties die, zelfs na allerlei verschillende ingrepen, steeds weer de kop op steken. Problemen die te maken hebben met samenwerking, teamstructuur, acceptatie van leiderschap, opvolgingen van managers die steeds mislukken of het maar niet aan de gang krijgen van een team na een reorganisatie. Wanneer dit uw realiteit is, dan levert een systemische analyse u de extra en aanvullende informatie op die u nodig heeft om tot echte oplossingen te komen. Tevens kunnen er dan meer effectieve maatregelen worden genomen en kunt u samen met uw team uit de vicieuze cirkel stappen.

DE ONTWIKKELINGSSTAP VOOR
teams, afdelingen en organisaties die zijn vastgelopen op de gebruikelijke manier van kijken naar en oplossen van hun problemen. Leiders die een snellere analyse willen kunnen maken van de diepere dynamieken van  hun team, afdeling of organisatie.
Leidinggevenden die interim management ook na het vertrek van de interim manager effectief willen laten zijn

METHODE EN AANPAK

Door gebruik te maken van de door Paul ontwikkelde systemische interview en analyse techniek met de leider en enkele medewerkers van de organisatie of het team, wordt snel een beeld verkregen van de dieper liggende oorzaken van de problematiek. Van daaruit worden oplossingen en suggesties voor te nemen stappen aangeboden.
Prijs op aanvraag 1. Leadership Presence intensive

1. PRESENCE, LEIDERSCHAP VAN BINNENUIT

Een leider kiest welke berg er beklommen gaat worden, een manager zorgt ervoor dat de berg beklommen wordt. Hoe kunt u ervoor zorgen dat u ook een leider wordt met Presence?
Mensen hebben duidelijkheid nodig. Duidelijkheid biedt hen de veiligheid om te gaan klimmen. Ze voelen zich dan vrij om hun talenten te tonen en te gebruiken. Realiseert u die duidelijkheid? Doet u zelf wat u zegt? Hoe creëert u de veiligheid voor hen en hoe kunt u de veiligheid creëren voor uzelf om authentiek te (durven) zijn, een eigen signature te hebben?

Welke verandering heeft u te ondergaan, welke diepere bron kunt u in uzelf aanboren, zodat de boodschap die u wilt overbrengen meer helderheid krijgt? Zodat u samenwerking creëert vanuit respect en inspiratie in plaats van samenwerking vanuit noodzaak of dwang? Wilt u zich verder ontwikkelen in uw leiderschap, dan is deze aanpak voor u!

Een leider met Presence is in staat zich met zijn mensen te verbinden en tegelijkertijd hen aan te sturen, de boodschap te creëren en over te brengen. Hij creëert een cultuur waarin men samenbouwt aan een schitterende organisatie waarin mensen stralen. Als mensen mogen stralen, willen ze ook volgen en alleen dan bent u een leider, wanneer anderen bereid zijn u te volgen.

Met een richtinggevende missie en een walk-your-talk attitude waarborgt de leider een veilige omgeving, waarin de medewerkers duidelijkheid en vrijheid ervaren om hun eigen capaciteiten optimaal in te zetten. De ontwikkelingsstap voor (senior) managers die zich verder willen ontwikkelen naar een leider met een eigen ‘signature’. U bent bereid naar uzelf te kijken en durft de uitdaging aan, want eerlijke en duidelijke feedback zijn onderdeel van uw ontwikkelings.

METHODE EN AANPAK

Paul begeleidt u in een intens one-on-one proces om uw Leadership Presence verder te ontwikkelen en uw x-factor bij te slijpen. Deze state-of-the-art persoonlijke aanpak is gebouwd op de nieuwste inzichten van dit moment uit de psychologie, neuroscience, contemplatieve praktijk,  gedragswetenschappen en systemisch en oplossingsgericht werk. Hiermee worden ideeën omgezet in werkelijk gedrag en ontstaat een innerlijke drive en attitude van waaruit uw (executive) leiderschap verder vorm krijgt. Er wordt gebruik gemaakt van het principe van onderdompeling. Door drie dagen exclusief, intensief en aaneengesloten met deze aanpak bezig te zijn, moet men de dagelijkse gang van zaken wel loslaten en kan echte transformatie plaatsvinden!

2. LEADERSHIP INTRODUCTION (1-DAAGSE INTRODUCTIE)

IEDEREEN EEN LEIDER, MET OF ZONDER TITEL…

Een bedrijf dat in de huidige turbulente markt het onderscheid wil maken, moet het leiderschap van al zijn mensen ontwikkelen. Individueel leiderschap, onafhankelijk van positie, functie of titel. Individueel leiderschap, zodat mensen het beste laten zien wat ze in zich hebben. Verantwoordelijkheid en accountability nemen om het beste uit zichzelf te halen en anderen te stimuleren dat ook te doen. Duidelijkheid scheppen over eigen verwachtingen. Iedere dag weer met plezier werken omdat zij hun capaciteiten benutten.

In deze workshop leren uw mensen hoe ze hun eigen leiderschap kunnen nemen en wat ze daarvoor kunnen doen. Ze leren welke concrete stappen ze kunnen nemen, zodat ze gaan stralen naar hun de klanten, hun collega’s, hun leveranciers en samen met hun managers. De ontwikkelingsstap voor organisaties, bedrijven en teams die een stap vooruit willen maken en beseffen dat ze iedereen daarbij nodig hebben en willen inzetten.

METHODE EN AANPAK

Een interactieve workshop van een dag als oppepper en start van een nieuw elan in uw organisatie. Sprekende en herkenbare voorbeelden nemen u mee naar uw eigen leiderschap. Hoe creëert iemand succes en wat kan ik van hun leiderschap leren en op mijn manier integreren?

Prijs op aanvraag

Informatie opvragen